Moje šťastná hvězda

Mlsné jazyky po čínsku

Vepřové jazyky jsou opravdová delikatesa a na čínský způsob tak, jak je připravuje Saskia Burešová, jsou výtečné chuti.

Ingredience: 4 vepřové jazyky, 2 střední cibule, 6 cm zázvoru, 5 lžic kvalitní sójové omáčky, 1 a půl lžičky škrobové moučky, slunečnicový olej, půlka menšího pórku, 1 červená kapie

Postup: Do kastrolu, přidáme na 3 kusy rozdělený zázvor, sójovou omáčku, cibuli nakrájenou na tenká kolečka, vše zalijeme vodou a základ přivedeme k varu. Pak přidáme jazyky a vaříme je asi tak 90 minut, na mírném žáru. Uvařené jazyky vložíme do studené vody, aby se daly lépe oloupat, pak je nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Škrobovou moučku rozmícháme ve studené vodě a přidáme do vývaru a ještě ho zakápneme olejem a necháme přejít varem. Pak omáčku propasírujeme a jazyky jí přelijeme nebo dáme do omáčníku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden