Mlsné jazyky po čínsku

Vepřové jazyky jsou opravdová delikatesa a na čínský způsob tak, jak je připravuje Saskia Burešová, jsou výtečné chuti.

Ingredience: 4 vepřové jazyky, 2 střední cibule, 6 cm zázvoru, 5 lžic kvalitní sójové omáčky, 1 a půl lžičky škrobové moučky, slunečnicový olej, půlka menšího pórku, 1 červená kapie

Také vás může zajímat ...

Postup: Do kastrolu, přidáme na 3 kusy rozdělený zázvor, sójovou omáčku, cibuli nakrájenou na tenká kolečka, vše zalijeme vodou a základ přivedeme k varu. Pak přidáme jazyky a vaříme je asi tak 90 minut, na mírném žáru. Uvařené jazyky vložíme do studené vody, aby se daly lépe oloupat, pak je nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy.

Škrobovou moučku rozmícháme ve studené vodě a přidáme do vývaru a ještě ho zakápneme olejem a necháme přejít varem.

Pak omáčku propasírujeme a jazyky jí přelijeme nebo dáme do omáčníku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...