Moskevský boršč

Suroviny na 4 porce:

300 g hovězího masa

200 g červené řepy

200 g hlávkového zelí

250 g oloupaných brambor

1 mrkev

1 petržel nebo kousek celeru

1 cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce sádla

50 g slaniny

3 lžíce rajčatového protlaku

1 lžíce světlé jíšky

4 lžíce kysané smetany

1 lžíce cukru

1 lžíce octa sůl

1 bobkový list

3–4 celé pepře

kopr či zelená petrželka

Postup:

Maso vložíme do studené vody a vaříme do změknutí. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky, dáme na polovinu dávky sádla, podlijeme troškou vývaru, přidáme rajčatový protlak, ocet a dusíme. Nakrájíme mrkev na nudličky, cibuli na plátky a zpěníme na zbytku másla.

Přidáme na nudličky nakrájené zelí a brambory spolu s vývarem, bobkovým listem, pepřem, solí, cukrem a vaříme s jíškou asi 20 minut. Dáváme pozor, aby se brambory nerozvařily. Před dokončením přidáme na kousky nakrájené maso, dušenou řepu a na kostičky nakrájenou slaninu, osmaženou na pánvičce s utřeným česnekem.

Kysanou smetanu a sekaným koprem nebo petrželku zdobíme až na talíři.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...