Mrkvovo-dýňová kaše

Přílohovou kaši můžete udělat i z jiné zeleniny než z brambor. Dýně a mrkev se totiž úžasně doplňují.

Ingredience: 1 kg mrkve, 600 g dýně, 50 g másla, 60 g pomazánkového másla, 2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce medu, sůl, pepř

Postup: Mrkev a dýni vařte ve vroucí vodě 8–10 minut doměkka. Sceďte. Zeleninu vraťte do teplého rendlíku a na půl minuty dejte sušit na vařič.

Sejměte z ohně, nahrubo rozšťouchejte, pak vmíchejte máslo a šťouchejte skoro dohladka. Přidejte pomazánkové máslo a strouhaný muškátový oříšek. Osolte a opepřete. Zakapejte medem a můžete podávat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama