Musaka s bulgurem

Bulgur v musace nahrazuje mleté maso.

Ingredience:

  • 3 lilky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 šálky nasekané cibule
  • 4 prolisované stroužky česneku
  • 250 g bulguru
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • 500 ml zeleninového vývaru z kostky Biolinie
  • 2 lžičky čerstvého nasekaného oregana
  • 1 plechovka sekaných rajčat

Bešamel:

  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce pšeničné mouky
  • 1 šálek mléka
  • 1 vejce
  • strouhaný parmazán
  • sůl

Postup:

Také vás může zajímat ...
  • Na plech poklademe kolečka lilku. Pokapeme je olivovým olejem a pečeme v troubě při 180 °C z každé strany dozlatova.
  • Na pánvi mezitím zpěníme na oleji cibulku s prolisovaným česnekem a 5 minut promícháváme.
  • Přidáme nevařený bulgur a dalších 5 minut promícháváme na mírném ohni, pak přidáme mleté koření, sekaná rajčata, sůl a promícháme. Pak přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 20 minut.
  • Připravíme si bešamel. V kastrole rozpustíme máslo a postupně za stálého míchání přisypáváme mouku. Dále přidáme mléko a vaříme asi 5 minut, dokud nevznikne jemný krém. Dochutíme solí a parmazánem. Odstavíme a přidáme rozšlehané vejce. Vše opět dobře promícháme. Polovinu lilku poklademe na dno zapékací nádoby, pak naneseme směs bulguru a na ni zbytek lilku. Ten přelijeme bešamelem a dáme péct asi 40 min na 180 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

MOJE ŠŤASTNÁ HVĚZDA je připravena na stáncích každou středu. A s ní skutečný život populárních herců, zpěváků, moderátorů či jiných známých celebrit. Moje šťastná hvězda chce nabídnout jen to nejlepší. Nechybí recepty, horoskopy, zajímavosti, rady pro zdraví i krásu i soutěže o lákavé ceny. Časopis pravidelně zařazuje i bonusové několikastránkové přílohy, které jsou zdarma.

Komentáře

...