Musaka s bulgurem

Bulgur v musace nahrazuje mleté maso.

Ingredience:

  • 3 lilky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 šálky nasekané cibule
  • 4 prolisované stroužky česneku
  • 250 g bulguru
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • 500 ml zeleninového vývaru z kostky Biolinie
  • 2 lžičky čerstvého nasekaného oregana
  • 1 plechovka sekaných rajčat

Bešamel:

  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce pšeničné mouky
  • 1 šálek mléka
  • 1 vejce
  • strouhaný parmazán
  • sůl

Postup:

Také vás může zajímat ...
  • Na plech poklademe kolečka lilku. Pokapeme je olivovým olejem a pečeme v troubě při 180 °C z každé strany dozlatova.
  • Na pánvi mezitím zpěníme na oleji cibulku s prolisovaným česnekem a 5 minut promícháváme.
  • Přidáme nevařený bulgur a dalších 5 minut promícháváme na mírném ohni, pak přidáme mleté koření, sekaná rajčata, sůl a promícháme. Pak přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 20 minut.
  • Připravíme si bešamel. V kastrole rozpustíme máslo a postupně za stálého míchání přisypáváme mouku. Dále přidáme mléko a vaříme asi 5 minut, dokud nevznikne jemný krém. Dochutíme solí a parmazánem. Odstavíme a přidáme rozšlehané vejce. Vše opět dobře promícháme. Polovinu lilku poklademe na dno zapékací nádoby, pak naneseme směs bulguru a na ni zbytek lilku. Ten přelijeme bešamelem a dáme péct asi 40 min na 180 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...