Moje chvilka pohody

Musaka s lilkem

Mleté hovězí maso zapečené s lilkem a ochuceným bešamelem je neskutečná dobrota.

Suroviny na 6 porcí - 600 g mletého hovězího masa - 300 ml bílého suchého vína - špetka mleté skořice - špetka chilli koření - 2 lilky - 1 konzerva rajčat - 1 cibule - olivový olej - hrst nasekaného oregana - sůl, pepř

Na omáčku - 600 ml mléka - 150 g strouhaného parmezánu - 70 g másla - 70 g hladké mouky - 2 vejce

Postup

1. Nasekanou cibuli opečte na rozpáleném oleji. Přidejte maso, míchejte asi 10 minut, pak přidejte rajčata, skořici, chilli a oregano. Přilijte víno a duste, dokud se polovina tekutina nevypaří.

2. Lilky podélně rozkrojte, potřete olejem a opečte v troubě dozlatova.

3. Zahřejte máslo. Vmíchejte mouku, přilijte mléko a přidejte parmezán. Vymíchejte dohladka. Odstavte a pak vmíchejte rozšlehaná vajíčka.

4. Do pekáčku vrstvěte lilek, masovou směs a bešamel. Pečte při 180 °C asi 40 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden