Musaka

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

2 vejce, 750 g mletého masa, 1 svazek petrželky, 600 ml mléka, 2 lilky, 50 g hladké mouky, 800 g sterilovaných rajčat, 2 lžíce raj. protlaku, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 50 g másla, 200 g jogurtu, 2 lžíce parmazánu, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce strouhanky, 450 g brambor, sůl, pepř

Postup:

  1. Lilky očistěte, podélně nakrájejte na plátky, osolte a nechte 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěňte na 2 lžících oleje. Přidejte maso a opečte. Pak přimíchejte nasekanou petrželku, rajčata a protlak. Osolte, opepřete a 15 minut poduste.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na plátky, krátce je předvařte v osolené vodě a vyjměte. Lilky osušte a opečte na 2 lžících oleje.
  3. Z mouky a másla upražte jíšku, přilijte mléko, krátce provařte a nechte vychladnout. Do omáčky vmíchejte jogurt, vejce a sýr, dosolte a opepřete. Formu vysypejte strouhankou a naplňte masovou směsí. Navrch poklaďte plátky brambor a lilků a zalijte omáčkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...