Moje sladké tajemství

Mušle na víně

Suroviny:


  • 4 kg slávky jedlé

  • 5 stroužků česneku

  • ¾ l suché bílé víno

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 2 chilli papričky červené

  • 1 svazek hladkolisté petržele


Postup:

Mušle důkladně omyjeme ve studené vodě kartáčkem, rozbité a otevřené mušle odstraníme.

Česnek nakrájíme na plátky a vhodíme do pánve s olejem. Přidáme rozdrcenou chilli papričku. Do pánve nasypeme opatrně mušle.

Přelijeme suchým vínem a dusíme několik minut, až se víno částečně odpaří. Posypeme nasekanou petrželí, promícháme a podáváme s bílým pečivem.

TIP:

Vše se odvíjí od řádného očištění a protřídění. Pokud jsou slávky před uvařením otevřené a nezavírají se, rovnou je hoďte do koše!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden