Mušle na víně

Suroviny:

  • 4 kg slávky jedlé
  • 5 stroužků česneku
  • ¾ l suché bílé víno
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 chilli papričky červené
  • 1 svazek hladkolisté petržele

Postup:

Mušle důkladně omyjeme ve studené vodě kartáčkem, rozbité a otevřené mušle odstraníme.

Česnek nakrájíme na plátky a vhodíme do pánve s olejem. Přidáme rozdrcenou chilli papričku. Do pánve nasypeme opatrně mušle.

Přelijeme suchým vínem a dusíme několik minut, až se víno částečně odpaří. Posypeme nasekanou petrželí, promícháme a podáváme s bílým pečivem.

TIP:

Vše se odvíjí od řádného očištění a protřídění. Pokud jsou slávky před uvařením otevřené a nezavírají se, rovnou je hoďte do koše!

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...