Nadívaná holoubata

Suroviny na 2 porce:

2 holoubat (220 g/ks)

0,2 l kuřecího vývaru

sůl

Také vás může zajímat ...

pepř

tymián

50 g másla

1 rohlík

1 vejce

muškátový oříšek

Postup:

Rohlík nakrájíme na kostičky, smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu.Osolíme, opepříme. Holoubata očistíme, osolíme a uvnitř naplníme nádivkou. Konce stehen holoubat svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení.

Holoubata zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud nejsou holoubátka měkká (cca 60 minut) a ke konci – na asi 15 minut odkryté – a průběžně přeléváme výpekem, aby měla zlatavou barvu.

Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...