Nadívaná křepelka s medovým ovocem

Suroviny na 4 porce:

4 křepelky

divoké koření (pepř, bobkový list, nové koření, jalovec)

300 ml červeného vína

Také vás může zajímat ...

sůl

bílý pepř

Nádivka:

200 g drůbežích jater

100 g slaniny vcelku

150 g bílé veky navlhčené v mléku

50 g másla

2 hrsti čerstvých bylinek (tymián, majoránka, petrželka)

sůl

čerstvě mletý pepř

medové ovoce: 6 hrušek nebo jiné ovoce

100 g másla

100 g sušených brusinek

150 ml medu

80 ml medoviny

Postup:

Játra a slaninu nakrájíme na kousky a opečeme v pánvi na másle, ochutíme směsí bylinek, solí a pepřem. Necháme vystydnout a promícháme s vekou navlhčenou v mléce. 2. Křepelky osolíme a naplníme nádivkou. Vložíme do pekáče, přidáme divoké koření, podlijeme vínem a pečeme doměkka, při 160 °C asi 30 minut.Ovoce nakrájíme na dílky (drobné necháme v celku).

Opečeme na másle, zalijeme medem, a zakápneme medovinou, vmícháme brusinky, mírně osolíme a krátce prohřejeme.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...