Můj čas na kafíčko

Nadívaná křepelka s medovým ovocem

Suroviny na 4 porce:

4 křepelky

divoké koření (pepř, bobkový list, nové koření, jalovec)

300 ml červeného vína

sůl

bílý pepř

Nádivka:

200 g drůbežích jater

100 g slaniny vcelku

150 g bílé veky navlhčené v mléku

50 g másla

2 hrsti čerstvých bylinek (tymián, majoránka, petrželka)

sůl

čerstvě mletý pepř

medové ovoce: 6 hrušek nebo jiné ovoce

100 g másla

100 g sušených brusinek

150 ml medu

80 ml medoviny

Postup:

Játra a slaninu nakrájíme na kousky a opečeme v pánvi na másle, ochutíme směsí bylinek, solí a pepřem. Necháme vystydnout a promícháme s vekou navlhčenou v mléce. 2.      Křepelky osolíme a naplníme nádivkou. Vložíme do pekáče, přidáme divoké koření, podlijeme vínem a pečeme doměkka, při 160 °C asi 30 minut.Ovoce nakrájíme na dílky (drobné necháme v celku). Opečeme na másle, zalijeme medem, a zakápneme medovinou, vmícháme brusinky, mírně osolíme a krátce prohřejeme.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden