Nadívané řízky slaninou a vejcem

Velké oblibě se ve městě i na venkově těšily nadívané vepřové řízky, které patřily výlučně na nedělní stůl.

Ingredience:

Také vás může zajímat ...

1 kg vepřového masa, 8 plátků anglické slaniny, 8 natvrdo vařených vajec, 200 g hladké mouky, tuk na smažení, 1 cibule, 200 ml vývaru, ½ lžičky kmínu, sůl

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, mírně nasolíme a na každý řízek položíme plátek anglické slaniny a natvrdo vařené oloupané vejce. Řízek zabalíme a svážeme nití. Následně ještě obalíme v hladké mouce, zprudka opečeme v tuku dočervena a hned vyndáme na talíř. Do tuku přidáme najemno nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme kmín a do omáčky vložíme řízky.

Dusíme 15 minut.

Před podáváním zbavíme řízky nití, omáčku přecedíme a můžeme podávat s vařenými brambory.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...