Nadívané telecí řízky

Nadívané řízky z telecího masa rozhodně patří na sváteční stůl a hospodyňky jistě potěší, že jejich příprava není zdlouhavá a ani složitá

Ingredience

Také vás může zajímat ...

6 telecích řízků, 1 střední cibule, 150 g másla, 200 g hlívy ústřičné, 200 g hladké mouky, 500 ml masového vývaru, 50 ml kořeněného vína, 150 ml zakysané smetany

Postup

Nejdříve si připravíme nádivku. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme nadrobno nasekanou hlívu ústřičnou a dobře ji v cibuli obděláme, pak ji odstavíme a necháme vychladnout. Naklepeme telecí řízky, nasolíme je a potřeme z jedné strany nádivkou. Stočíme je, ovážeme nití, obalíme v mouce a na másle je zprudka opečeme.

Máslo v pánvi zaprášíme 2 lžícemi mouky, přidáme masový vývar a řízky v omáčce ještě půl hodiny dusíme, pak je vyjmeme.

Přidáme kořeněné víno a zakysanou smetanu, mírně omáčku zredukujeme a řízky vrátíme do omáčky.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...