Nadívaný pstruh

Suroviny na 4 porce:

4 pstruzi

Také vás může zajímat ...

bazalka

200 g loupaných rajčat

2 cibule

100 g žampionů

2 citrony

olej

4 silnější plátky parmské šunky

2 lžíce másla

2 lžičky plnotučné hořčice

olej, sůl

Postup:

Pstruhy opláchneme a osušíme, pokapeme citronem a osolíme, rajčata rozmixujeme s nasekanou cibulí, bazalkou a hořčicí. Žampiony drobně nakrájíme a orestujeme na másle, smícháme s rajčatovou pastou, osolíme. Do vnitřku ryby vložíme kapsu z přehnutého plátku šunky, tu pak naplníme směsí a uzavřeme druhou půlkou plátku šunky. Dobře zatlačíme do břicha a urovnáme.

Pstruhy grilujeme doměkka, potíráme olejem.

Podáváme s novými bramborami, sypanými petrželkou a se zeleninovou oblohou.

Extratip: Náplň můžeme upravit podle vlastní chuti – například místo žampionů přidáme směs hrášku a kukuřice, eventuálně ji zahustíme míchanými vajíčky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...