Moje sladké tajemství

Nakládané houby do zásoby

Suroviny:  450 g lesních hub  4 snítku čerstvého tymiánu  240 ml bílého vinného octa  3 lžíce olivového oleje  1 lžíce cukru  10 kuliček černého pepře  1 bobkový list  1 velký česnek  1 sušená chilli paprička  sůl Postup:  Houby povaříme 10 minut ve vodě, aby změkly.

Scedíme je, necháme okapat a dáme je spolu se snítkami tymiánu do připravených sterilizovaných lahviček. Do hrnce dáme ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolíme a přivedeme k varu.

Necháme převařit a nálev nalijeme do lahviček s houbami až po okraj.  Zavřeme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Před použitím uložíme houby alespoň na 3 dny do lednice. Neotevřené tam vydrží minimálně 2 týdny.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden