Nakládaný hermelín

Suroviny:
 4 balení hermelínu
 1 hlavička česneku
 čerstvě mletý pepř
 1 cibuli
 4 chilli papričky
 2 větvičky rozmarýnu
 250 g třešňových rajčátek
 panenský olivový olej

Postup:
Zeleninu a bylinky omyjeme, osušíme a očistíme. Sýr nakrájíme na kousky a promícháme s prolisovaným česnekem a pepřem. Do dobře vymyté suché sklenice střídavě vrstvíme kousky sýra s plátky nebo klínky cibule a prokládáme celými chilli papričkami, snítkami rozmarýnua polovinou rajčátek.

Vrstvení zakončíme větvičkou s rajčátky, zalijeme olejem po okraj, aby bylo vše potopené, a sklenici uzavřeme. Necháme v chladu uležet 6-7dní nebo při pokojové teplotě asi 2-3 dny.

TIP:

Nakládat se dají různé druhy sýrů, např. mozzarella, feta, balkánský sýr, olomoucké tvarůžky, eidam, blaťácké zlato, uzený sýr, nebo je i různě kombinovat a prokládat olivami nebo bylinkami dle své chuti a fantazie.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...