Nakládaný lilek z grilu

Jakmile ho jednou zkusíte, budete s ním muset počítat při každém grilování. .

Potřebujete:

1 větší lilek, 1 středně velkou chilli papričku či pár malých, 2 větší snítky oregana, 2 čerstvé bobkové listy, 2 lžíce octa balsamico, 200 ml panenského olivového oleje, 50 ml vinného octa, mořskou sůl

Také vás může zajímat ...

Postup:

  1. Z lilku odkrojte stopku a nakrájejte ho na plátky silné asi 1 cm. Rozložte je na plech,osolte a nechte vypotit 30 minut z každé strany. Po vypocení každou stranu otřete papírovou kuchyňskou utěrkou.
  2. Chilli papričku zbavte stopky, semínek a blanek a spolu s bylinkami ji nasekejte nadrobno.
    Tuto kořenící směs promíchejte s olejem a octy. Marinádu nalijte do skleničky.
  3. Plátky lilku opékejte na grilu dozlatova a ještě teplé je nakládejte do marinády. Nechte půl hodiny odležet a poté můžete jíst..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...