Nakládaný pikantní meloun

Skvělá pochutina k oslavám překvapí svou ostrou chutí. K nakládání je nejvhodnější nedozrálý meloun s růžovou dužninou.

Příprava: 20 min (bez odležení)
Náročnost: x x
Cena: 35 Kč

Potřebujete:
1 kg vodního melounu
2 feferonky
kopr
150 g cukru
80 g soli
1,5 l vody
0,5 l octa

1 Meloun dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na malé dílky. Jak to půjde, odstraňte z dužiny pecičky. Kousky melounu naskládejte do sklenic a proložte je kousky nakrájené feferonky a koprem.

2 Připravte si lák – vodu smíchejte cukrem solí a octem a přiveďte k varu. Dál už nevařte, sundejte z plotny a horkým zalijte meloun ve sklenicích.

3. Sklenice zavřete víčky, otočte dnem vzhůru a necháme minimálně týden rozležet. Naložený meloun podávejte vychlazený. Skvěle chutná například ke grilovanému masu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...