Moje šťastná hvězda

Naložené hrušky se skořicí

Skořice se nehodí jen k jablku, ještě lépe ladí k hrušce! Spolu s čokoládou a zmrzlinou vykouzlíte za pár minut vynikající dezert!

Ingredience: vanilková zmrzlina (nebo jiná příchuť, kterou máte rádi), vlašské ořechy, tmavá čokoláda, hrušky, skořice mletá nebo skořicový cukr

Postup: Nejprve si připravte nálev na hrušky z 250 ml vody na jednu hrušku. Do vody vsypejte 50 g skořice, případně skořicového cukru.  Rozkrojte hrušky každou na dvě půlky.

Dejte do misek s nálevem, přikryjte fólií a nechte přes noc odpočívat v lednici. Vyndejte hrušky z nálevu. Na talířky nasypejte mleté vlašské ořechy a strouhanou tmavou čokoládu.

Každou hrušku položte vzhůru rozříznutou stranou a lehce poválejte na čokoládovo-ořechové drti, ať se obalí. Nakonec ovoce ozdobte kopečky zmrzliny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden