Naložené hrušky se skořicí

Skořice se nehodí jen k jablku, ještě lépe ladí k hrušce! Spolu s čokoládou a zmrzlinou vykouzlíte za pár minut vynikající dezert!

Ingredience: vanilková zmrzlina (nebo jiná příchuť, kterou máte rádi), vlašské ořechy, tmavá čokoláda, hrušky, skořice mletá nebo skořicový cukr

Postup: Nejprve si připravte nálev na hrušky z 250 ml vody na jednu hrušku. Do vody vsypejte 50 g skořice, případně skořicového cukru.  Rozkrojte hrušky každou na dvě půlky.

Dejte do misek s nálevem, přikryjte fólií a nechte přes noc odpočívat v lednici. Vyndejte hrušky z nálevu. Na talířky nasypejte mleté vlašské ořechy a strouhanou tmavou čokoládu.

Každou hrušku položte vzhůru rozříznutou stranou a lehce poválejte na čokoládovo-ořechové drti, ať se obalí. Nakonec ovoce ozdobte kopečky zmrzliny.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...