Můj čas na kafíčko

Námořnické rizoto čili paella

Suroviny na 4 porce:

300 g rýže

200 g olihní

200 g mušlí

200 g krevet

1 dl olivového oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

40 g másla

200 g rajčat

1,5 dl bílého suchého vína

sůl

pepř

petrželka

Postup:

Na oleji se dozlatova osmaží drobně nakrájená cibule, přidá se na kostičky nakrájený česnek, na proužky nakrájené očištěné olihně, očištěné mušle a krevety. Vše se osmaží, k tomu se přidají oloupaná nakrájená rajčata. Zvlášť ve vodě uvaříme do poloměkka rýži, scezenou a osolenou ji přidáme k ostatnímu, přidáme víno a dusíme. V případě potřeby trochu podlijeme. Hotové osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden