Námořníkovy mušle

Jednodušší recept na mušle snad neexistuje, takže je tu dvojí radost – jsou rychlé, a navíc skvěle chutnají.

Ingredience: 1 kg slávek, 1 mrkev, ½ menšího celeru, 1 cibule, ½ červené cibule, 2 stroužky česneku, 2 dcl bílého vína, 150 ml smetany, 1 kapří hlava či hrstka odřezků, 50 ml rybího vývaru, mletý pepř, sůl

Postup: Nejdříve si připravíme rybí vývar. Hlavu nebo odřezky přelijeme 400 ml vody a dáme vařit. Postačí nám zcela 70 ml přecezeného vývaru, takže jej zredukujeme na maximum. Do kastrolu vložíme nakrájenou zeleninu, bílé víno, očištěné a vytříděné mušle, sůl, mletý pepř a vše přivedeme k varu.

Vaříme je jen krátce, postačí 2 až 3 minuty. Přilijeme smetanu, rybí vývar a za varu vše necháme ještě 2 minuty probublávat a máme hotovo. Podáváme s čerstvou či nasucho osmahnutou bagetkou. K mušlím se hodí i širší belgické hranolky.

TIP: Čerstvé mušle musejí být před přípravou živé. Proto se nijak nezamrazují ani nejsou předvařené. Prodávají se v ochranném balení. Po otevření je propláchněte studenou vodou. Mušle by se měly zavřít. Ty, co se nezavřou, vyřaďte. Po uvaření vyřaďte naopak ty, co se neotevřou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama