Nápadité kachní a krůtí variace

Recepty pro milovníky drůbeže

Aby byla kachna křehčí, zkuste ji potřít medem a nechte dvě hodiny působit.

Pokud jste dostali chuť trochu si v kuchyni pohrát a obměnit váš domácí jídelníček za méně obvyklá jídla, pak máte právě teď příležitost. Tady je pro vás pár tipů, jak pro změnu naložit s kachním a krůtím masem.

Kachna po sicilsku

Tato kachna obložená plátky upečené nádivky vypadá na talíři společně se zeleninou neobyčejně efektně a skvěle chutná.

Suroviny: 1 kachna, sůl, lžíce olivového oleje, 6 lžic rajčatového pyré, sůl, mletý pepř

Nádivka: 300 g uvařených špaget, 200 g šunky, 200 g sýra, 3 vejce, sůl, mletý pepř, 1 lžička oregana

Postup: Kachnu zbavíme křídel a osolíme. Špagety nakrájíme, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr, rozšlehané vejce, sůl, pepř, oregano a dobře promícháme. Kachnu touto směsí naplníme, zašijeme a na pekáči potřeme olejem. V předehřáté troubě ji prudce zapečeme, pak stáhneme teplotu, mírně podlijeme a za pravidelného poléváni vypečenou šťávou ji dopečeme. Vypečené sádlo postupně odebíráme. Kachnu naporcujeme, obložíme plátky nádivky, kterou přelijeme horkým rajčatovým pyré ochuceným solí a pepřem. Podáváme s chlebem a nakládanou zeleninou.

B2
Krůtí prsa s hroznovým vínem jsou trochu náročnější na čas, ale výsledek stojí za to.

Krůtí prsa s hroznovým vínem

Takto upravená krůtí prsa jsou šťavnatá a chuťově originální. Je to velmi jemné jídlo vhodné i pro děti.

Suroviny pro 4 osoby: 800 g krůtích prsou, sůl, černý pepř, 70 g slaniny, 1 červená cibule,150 g hroznového vina, 30 vlašských ořechů,1 lžíce mouky, 50 g smetany, 200 ml bílého vina

Postup: Prsa okořeníme, dáme na plech, pokryjeme slaninou a pečeme při 180 °C 40 minut.
Nakrájíme cibuli, ořechy a hroznové vino, které zbavíme jadérek a přidáme k masu. To poté zabalíme do alobalu. Vypečenou šťávu zředíme vínem, přimícháme smetanu a mouku, vaříme 10 minut. Podáváme s nakrájeným masem.

B1
Brusinky s pomeranči se ke kachně dokonale hodí.

Kachní prsa na brusinkách a pomeranči

Na pohoštění si udělejte čas, budete muset počítat s 24 hodinami na odležení naloženého masa.

Suroviny pro 4 osoby: 400 g kachních prsíček, 40 ml koňaku, sůl, pepř, 100 ml červeného vína, šťáva ze dvou pomerančů, 250 g brusinek, 4 plátky pomeranče

Postup: Kůži na prsíčkách nařízneme, osolíme, opepříme a vyrobíme marinádu smícháním vína, pomerančové šťávy a 4 lžic brusinek. Maso vložíme do pekáčku, na 24 hodin dáme odležet. Druhý den prsa osmahneme z obou stran na pánvi. Marinádu z pekáčku přeložíme na pánev do výpeku, maso vrátime zpět do pekáčku a pečeme v troubě při při 220 °C asi 8 minut.
Marinádu na pánvi vyrestujeme a dochutíme koňakem. Do směsi ponoříme prsa a necháme 2 hodiny odpočinout. Takto připravené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s brusinkami a kolečky pomeranče.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...