Naše rady na přípravu croissantů

Toto nadýchané pečivo je balzámem pro naše chuťové buňky. Jak ale na něj?

Těsto

  • Pokud byste používali klasické droždí, bylo by třeba nejprve připravit kvásek a potom postupovat dále v míchání těsta. Díky sypkým kvasnicím je možné tento krok vynechat, a tak se můžete ihned pustit do přípravy těsta. Těsto si po hnětění zaslouží odpočívat. Dejte ho do lednice zhruba na 1 hodinu. Díky tomu se složky jak lépe propojí, tak dojde i k tomu, že bude těsto více nadýchané.

Tvorby croissantů se nebojte

  • Není to nic složitého a postupuje se podobně, jako u klasického rohlíku. Vždy odkrojte kousek těsta, vyválejte z něho tenký kruh a máte základ, do kterého můžete dát jednu lžičku náplně dle vaší chuti. Potom už jenom zabalte a vložte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte na 180 °C

  • Troubu si předehřejte na 180 °C a jakmile bude připravena, vložte do ní plech. Doba pečení se odvíjí hlavně od velikosti jednotlivých kusů. Doporučujeme průběh pečení sledovat a péct takzvaně dozlatova. Poté je vyjměte, nechte chvíli vychladnout a ještě vlažné croissanty obalte v moučkovém cukru.

Vyzkoušejte i náplně

  • To je v podstatě jenom na vás samotných. Mezi typické náplně rozhodně patří různé marmelády, stejně jako se může jednat o ořechy, nic ale nezkazíte ani populárním lískooříškovým krémem, stejně jako můžete zkusit i náplň z tvarohu.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...