Nefalšovaný silný boršč

Boršč vás pokaždé dokáže překvapit libou nuancí v chuti, což ocení především fajnšmekři.

Ingredience: 500 g hovězího masa na polévku, 500 g nasekaných hovězích kostí, 2 bobkové listy, 4 větší brambory, 4 střední červené řepy, 2 mrkve, 300 g kysaného zelí, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 6 kuliček celého pepře, 1 lžíce nasekaného kopru, 1 lžíce nasekané petrželky, sůl, drcený pepř

Postup: Maso a kosti dobře omyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit asi tak na 2 hodiny.

Také vás může zajímat ...

Několikrát v době vaření musíme sebrat pěnu. Před koncem vaření přidáme celý pepř a bobkové listy. Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme a dáme zpět na plotnu. Maso nakrájíme a vrátíme do vývaru. Brambory nakrájíme na malé kostky a dáme do vývaru.

Po 15 minutách přidáme zelí nakrájené na kousky a necháme probublávat. Cibuli nakrájíme nadrobno, na pánvi ji osmažíme dozlatova, přidáme mrkev na kostičky, červenou řepu oškrábeme a nastrouháme nahrubo a trochu směs osmahneme.

Přilijeme trochu vývaru, protlak, okořeníme a dusíme doměkka. Po změknutí řepy celý obsah pánve přendáme do hrnce a už jen velice krátce povaříme. Přidáme lisovaný česnek, boršč promícháme, zakryjeme ho pokličkou a necháme odstát asi 15 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...