Nepečená vosí hnízda

Suroviny:

  • 150 g piškotů
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 bílek
  • 1 lžíce mléka
  • 100 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • Krém:
  • 1 žloutek
  • 60 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • 50 g moučkového cukru
  • piškoty (cca 25 kusů)

Postup:

Nejdříve si rozdrtíme piškoty a ořechy. Můžeme je dát do robota a sekacími nástavci z nich udělat hladkou moučku. Přidáme prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a jednu lžíci mléka. Rukama prohněteme a připravíme měkké a hladké těsto. Pokud by bylo třeba, ještě přidáme trochu mléka.

Těsto necháme odležet v lednici asi hodinu. Připravíme si krém. Změklé máslo utřeme se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr opatrně ředíme rumem. Spárujeme těsto a krém. Použít můžete rozevírací formičky. Vychlazené ani nemusíte znovu obalovat v cukru.

Formičku naplníme, ve středu necháme díru, naplníme krémem a přiklopíte piškotem. Skladujeme v lednici, před konzumací je necháme trochu povolit mimo chlad.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama