Moje sladké tajemství

Nepečená vosí hnízda

Suroviny:


  • 150 g piškotů

  • 50 g vlašských ořechů

  • 1 bílek

  • 1 lžíce mléka

  • 100 g moučkového cukru

  • 60 g másla

  • 2 lžíce kakaa

  • Krém:

  • 1 žloutek

  • 60 g másla

  • 1 lžíce rumu

  • 50 g moučkového cukru

  • piškoty (cca 25 kusů)


Postup:

Nejdříve si rozdrtíme piškoty a ořechy. Můžeme je dát do robota a sekacími nástavci z nich udělat hladkou moučku. Přidáme prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a jednu lžíci mléka. Rukama prohněteme a připravíme měkké a hladké těsto. Pokud by bylo třeba, ještě přidáme trochu mléka.

Těsto necháme odležet v lednici asi hodinu. Připravíme si krém. Změklé máslo utřeme se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr opatrně ředíme rumem. Spárujeme těsto a krém. Použít můžete rozevírací formičky. Vychlazené ani nemusíte znovu obalovat v cukru.

Formičku naplníme, ve středu necháme díru, naplníme krémem a přiklopíte piškotem. Skladujeme v lednici, před konzumací je necháme trochu povolit mimo chlad.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden