Nepečení čertíci v rumu

Tento recept podle Saskie Burešové můžete považovat za vánoční cukroví, ale také za skvělé čokoládové pralinky s příchutí rumu.

Ingredience: 150 g rozinek, 150 g strouhané tmavé čokolády, 150 g strouhaných oříšků (vlašské či lískové), 150 g moučkového cukru, 1 žloutek, 150 g másla, strouhaný kokos na obalení

Také vás může zajímat ...

Postup: Rozinky namočíme přes noc do rumu. Stačí obyčejný tuzemák. Druhý den smícháme všechny suroviny a vytvoříme tvárnou hmotu, až pak přidáme rozinky vcelku, nebo je můžeme nasekat. Vytvoříme z hmoty kuličky, které obalujeme v kakau, kokosové moučce či čokoládovém posypu.

Kuličky můžete dát v jednotlivých košíčcích do krabičky a máte pro někoho skvělý dárek.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...