Moje šťastná hvězda

Nepečení čertíci v rumu

Tento recept podle Saskie Burešové můžete považovat za vánoční cukroví, ale také za skvělé čokoládové pralinky s příchutí rumu.

Ingredience: 150 g rozinek, 150 g strouhané tmavé čokolády, 150 g strouhaných oříšků (vlašské či lískové), 150 g moučkového cukru, 1 žloutek, 150 g másla, strouhaný kokos na obalení

Postup: Rozinky namočíme přes noc do rumu. Stačí obyčejný tuzemák. Druhý den smícháme všechny suroviny a vytvoříme tvárnou hmotu, až pak přidáme rozinky vcelku, nebo je můžeme nasekat. Vytvoříme z hmoty kuličky, které obalujeme v kakau, kokosové moučce či čokoládovém posypu. Kuličky můžete dát v jednotlivých košíčcích do krabičky a máte pro někoho skvělý dárek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden