Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Suroviny:

korpus nebo 400−500 g cukrářských piškotů (podle velikosti formy)

Na krém:

Také vás může zajímat ...

80 g cukru krupice

250 g měkkého tvarohu

500 g mascarpone

250 ml 33% smetany

14 g plátkové želatiny

citronová kůra

1 vanilkový lusk

Na ozdobu:

kompotované broskve želatina voda

Postup:

Želatinu namočíme do 0,1 l studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu.K namočené želatině přilijeme ještě 0,1 l teplé vody, všleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou. Poté plníme formu a prokládáme piškoty a nakrájenými broskvemi na plátky. Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne (stačí půl hodiny), poté ozdobíme kompotovanými broskvemi a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...