Nepřekonatelný trdelník

Staročeská pochoutka, která se neprodává pouze na pouťových slavnostech, ale také na vánočních trzích. Vůně skořice je to pravé, co k vánocům neodmyslitelně patří.

Ingredience: 80 g tuku, 500 g polohrubé mouky, 2 vejce, 40 g droždí, 250 ml mléka, 3 lžíce moučkového cukru

Na obalení: 5 lžic skořicového cukru

Na potření: vejce nebo olej

Postup: Droždí promíchejte se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Nechte vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujte měkké těsto, které nechte na teplém místě asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválejte tenkou placku, nařežte na pásky a obtáčejte jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažte vejcem či olejem a obalte ve skořicovém cukru.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 8 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama