Moje šťastná hvězda

Nepřekonatelný trdelník

Staročeská pochoutka, která se neprodává pouze na pouťových slavnostech, ale také na vánočních trzích. Vůně skořice je to pravé, co k vánocům neodmyslitelně patří.

Ingredience:  80 g tuku, 500 g polohrubé mouky, 2 vejce, 40 g droždí, 250 ml mléka, 3 lžíce moučkového cukru

Na obalení: 5 lžic skořicového cukru

Na potření: vejce nebo olej

Postup: Droždí promíchejte se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Nechte vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujte měkké těsto, které nechte na teplém místě asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválejte tenkou placku, nařežte na pásky a obtáčejte jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažte vejcem či olejem a obalte ve skořicovém cukru.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 8 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden