Nešizené kynuté pirohy

Pirohy jsou skvělým pokrmem zatepla i nastudeno a jsou také báječnou svačinou na cesty.

Ingredience: 250 g mletého masa, 1 vejce, 1 lžička polotučné hořčice, 2 stroužky česneku, ale můžete ho dát i více, 1 cibule, 1 lžíce kečupu, čerstvý mletý pepř, sůl podle chuti, strouhaný sýr na posypání. Těsto: 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 2 špetky cukru, 1 vejce, ½ kostky droždí

Postup: Do mísy dáme mouku, doprostřed rozdrolíme kvasnice, přidáme cukr a zalijeme vlažným mlékem. Sůl přidáme po vzejití kvásku. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout. Nakrájíme nadrobno cibulku a osmahneme ji dozlatova, pak přidáme maso, směs opepříme a osolíme. Přidáme kečup, hořčici, prolisovaný česnek, koření a směs trochu podusíme.

Měkké maso dochutíme a směs necháme zchladnout. Mezitím nám vykynulo těsto, které vyválíme na tenký plát, z něhož vykrájíme čtverce o velikosti 10 x 10 cm. Plníme je masovou směsí a zavineme pirohy. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme je ještě sýrem a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 20 minut na 200 °C. Ještě teplé posypeme sýrem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama