Nešizený drůbeží kaldoun

Na první pohled se může zdát, že je to zdlouhavý recept, ale nemusíte mít obavy.

Ingredience: skelet z kachny, skelety ze dvou kuřat, 250 g kuřecích srdíček, 250 g drůbežích jater, několik drůbežích žaludků, 2 mrkve, 1/3 celeru, 1 až 2 kořenové petržele, 2 cibule, 40 g másla, 1,5 lžíce hladké mouky na zaprášení, zelená petrželka, libeček, špetka muškátového oříšku

Postup: Skelety a krky z jedné kachny a dvou kuřat spolu s kuřecími srdíčky vložíme do hrnce na rozpálený olej a opékáme zprudka spolu s dobře omytými slupkami z oloupané kořenové zeleniny, polovinou drůbežích jater a jednou cibulí. Zalijeme do poloviny vodou a necháme společně vařit na střední výkon.

Mezitím nakrájíme zeleninu na hezké kostičky, jednu cibulku najemno a opečeme v jiném hrnci dozlatova na másle společně se zbytkem drůbežích jater a uvařenými kuřecími srdíčky.

Zaprášíme hladkou moukou, krátce podusíme a zalijeme dostatečně vyvařeným a silným vývarem z kachního skeletu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama