Netradiční lososové kostky

Rizoto zastudena je skvělým pohoštěním pro přátele, ale samozřejmě ho můžete servírovat i jako hlavní chod při oficiální akci.

Ingredience: 400 g tenkých plátků uzeného lososa, 100 g majonézy, 200 ml rýže, 350 ml rybího vývaru, 30 g másla, křen Wasabi, sójová omáčka, sůl

Postup: Propláchnutou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji vlažným vývarem a dáme ji vařit. Nejdříve na mírném ohni, po 10 minutách ji přivedeme k varu a odstavíme. Mezitím si plech vyložíme potravinářskou fólií. Na dno vyskládáme plátky lososa. Poté tuto základní vrstvu opatrně a rovnoměrně potřeme majonézou. Další vrstvou bude zchladlá rýže. Hezky ji uhladíme a necháme vychladnout.

Také vás může zajímat ...

n Pekáč opatrně vyklopíme a nakrájíme na čtverce či jiné tvary.

Podávat je můžeme s nakládaným zázvorem či zeleninou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...