Nigiri sushi

Suroviny na 4 porce:

2–3 manga

nakládaný křen wasabi

Také vás může zajímat ...

1 plát řasy nori

Na suši rýži:

400 g sushi rýže

80 ml sushi octa

2 lžíce krupicového cukru

½ lžičky soli

Postup:

Rýži několikrát propláchneme v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budeme asi po 2–3 minutách, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Pak dáme rýži do hrnce, zalijeme ji 750 ml vody a přivedeme k varu. Snížíme plamen a zakryté vaříme 10 minut. Sejmeme z plotny a necháme dalších 10 minut stát. Suši ocet, cukr a sůl smícháme, aby se vše rozpustilo.

Pak směs přilijeme k rýži a opatrně promícháme. Nakonec rýži přendáme na plech a necháme ji zcela zchladnout. Rýži rozdělíme na malé porce o váze zhruba 25 g. Každou porci navlhčenou rukou vytvarujeme do válečku. Potřeme velmi tenkou vrstvou wasabi, navrch dáme měsíčky manga.

Ozdobně je převážeme kouskem řasy nori – konce navlhčíme a slepíme k sobě.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...