Můj čas na kafíčko

Nigiri sushi

Suroviny na 4 porce:

2–3 manga

nakládaný křen wasabi

1 plát řasy nori

Na suši rýži:

400 g sushi rýže

80 ml sushi octa

2 lžíce krupicového cukru

½ lžičky soli

Postup:

Rýži několikrát propláchneme v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budeme asi po 2–3 minutách, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Pak dáme rýži do hrnce, zalijeme ji 750 ml vody a přivedeme k varu. Snížíme plamen a zakryté vaříme 10 minut. Sejmeme z plotny a necháme dalších 10 minut stát. Suši ocet, cukr a sůl smícháme, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijeme k rýži a opatrně promícháme. Nakonec rýži přendáme na plech a necháme ji zcela zchladnout. Rýži rozdělíme na malé porce o váze zhruba 25 g. Každou porci navlhčenou rukou vytvarujeme do válečku. Potřeme velmi tenkou vrstvou wasabi, navrch dáme měsíčky manga. Ozdobně je převážeme kouskem řasy nori – konce navlhčíme a slepíme k sobě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden