Norská rybí polévka

Suroviny na 6–8 porcí:

treska (mořský vlk nebo jiný bílá mořská ryba)

Také vás může zajímat ...

1 cibule

2 mrkve

½ celeru

1 pórek

5 bobkových lístků

10 kuliček pepře

30 g másla

2 lžíce mouky

300 ml smetany

100 ml zakysané smetany

200 g loupaných krevet

250 g mušlí

trochu octa

pepř, sůl

petrželka kudrnka

Postup:

Z ryby připravíme filety, z nichž odstraníme kůži. Dáme je do lednice na později. Kůži spolu s kostrou včetně hlavy použijeme do vývaru. Spolu s cibulí, jednou mrkví, čtvrtkou celeru, bílou částí pórku a kořením ji zalijeme 1,5 l vody, osolíme, přivedeme k varu a „táhneme“ alespoň hodinu a půl (vyvaříme asi 1 l vývaru). Poté scedíme přes plátýnko a necháme zchladnout.

V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme a krátce osmahneme mouku, za stálého míchání zalijeme vývarem, zavaříme, zalijeme smetanou, opět zavaříme, přidáme zbylou zeleninu nakrájenou na tenké proužky, filátka ryby nakrájená na kostičky, ochutíme solí, mletým pepřem, trochou octa a na závěr vhodíme krevety a mušle, 3−5 minut povaříme.

Podáváme s nasekanou petrželkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...