Můj čas na kafíčko

Obalovaný květák v pivním těstíčku

Máte rádi obalovaný smažený květák? Zkuste malou změnu. Dejte mu výborný a křupavý kabátek z piva...

Suroviny na 4 porce:

1 velký květák

1–2 vajíčka dle potřeby

hladká mouka dle potřeby

strouhanka případně trocha piva

olej na smažení

sůl

Postup:

Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej povařit do slané vody na asi 10–15 minut. Potom necháme květák okapat a vychládnout. Obalujeme v „panýrunku“ (klasický trojobal: mouka – vejce - strouhanka). Do vajíčka můžeme rozšlehat i trochu piva. Obalovat můžeme i dvakrát. Smažíme na pánvi s olejem do zlatova. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden