Obalovaný květák v pivním těstíčku

Máte rádi obalovaný smažený květák? Zkuste malou změnu. Dejte mu výborný a křupavý kabátek z piva…

Suroviny na 4 porce:

Také vás může zajímat ...

1 velký květák

1–2 vajíčka dle potřeby

hladká mouka dle potřeby

strouhanka případně trocha piva

olej na smažení

sůl

Postup:

Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej povařit do slané vody na asi 10–15 minut. Potom necháme květák okapat a vychládnout. Obalujeme v „panýrunku“ (klasický trojobal: mouka – vejce – strouhanka). Do vajíčka můžeme rozšlehat i trochu piva. Obalovat můžeme i dvakrát. Smažíme na pánvi s olejem do zlatova.

Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...