Moje sladké tajemství

Oblíbená bublanina z jahod

Suroviny:


  • 120 g másla

  • 220 g moučkového cukru

  • 4 vejce

  • 400 ml vlažného mléka

  • 500 g polohrubé mouky

  • špetka soli

  • 1 sáček kypřícího prášku

  • hrubá mouka na vysypání formy

  • 500 g čerstvých jahod

  • moučkový cukr na poprášení


Postup: Máslo utřeme v robotu s cukrem a žloutky do světlé hmoty.

Pak přimícháme vlažné mléko a polovinu prosáté mouky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Zbytek mouky prosijeme s kypřicím práškem a přidáme k těstu do robotu.  Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Plech s vyšším okrajem, zapékací misku či dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme polovinu těsta a poklademe polovinou jahod, zalijeme druhou půlkou těsta a poklademe zbylými jahodami. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 45 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Před podáváním pocukrujeme..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden