Oblíbená smaženice z hříbků

Nevíte jaké houby použít? Smaženici nejvíce sluší hříbky, babky nebo polní žampiony.

Ingredience: 2 lžíce másla nebo sádla, 1 cibule, 500 g hub, 2 lžičky drceného kmínu, sůl a pepř, 2 vejce, topinky nebo chléb

Postup: V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.

Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vody (raději méně než více, případně vodu dolijete – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši).

Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám. Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo chlebem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...