Moje šťastná hvězda

Oblíbená smaženice z hříbků

Nevíte jaké houby použít? Smaženici nejvíce sluší hříbky, babky nebo polní žampiony.

Ingredience: 2 lžíce másla nebo sádla, 1 cibule, 500 g hub, 2 lžičky drceného kmínu, sůl a pepř, 2 vejce, topinky nebo chléb

Postup: V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.

Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vody (raději méně než více, případně vodu dolijete – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši).

Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám. Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo chlebem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden