Oblíbená specialita za pár korun

Také někdy nevíte, co uvařit, abyste všechny uspokojili a zároveň nějakou tu korunu ušetřili? Zkuste domácí Caesar salát, který je v restauracích častou volbou.

Na kolik vás dnešní Caesar salát vyjde? Spočítali jsme pro vás, kolik utratíte. A je to pouhých 79 Kč.

Maso na salát: 1 lžíce olivového oleje, 100 g kuřecího masa, sůl, pepř

Krutony: 2 stroužky česneku, 25 g parmazánu, francouzská bageta, 1 lžíce extra panenského olivového oleje

Zálivka na salát: 1 žloutek, citronová šťáva z půlky citronu, půl lžičky dijonské hořčice, 5 g parmazánu, 1 lžíce balzamikového octu, 75 ml extra panenského olivového oleje

Zelenina na salát: 1 ks římského salátu (větší čerstvý kus)

Příprava:

1. Ze všeho nejdřív si připravte všechny ingredience, ať je máte pohromadě a během vaření nemusíte nic hledat. Vezměte si římský salát a řádně ho omyjte. Ujistěte se, že opravdu manipulujete s římským salátem, jiný se totiž na Caesar nepoužívá. Odřežte tvrdý košťál a použijte jen hezké čisté listy salátu.

2. Listy zbavené košťálu pak nakrájejte na pravidelné větší čtverce. Ty dejte do předem připravené mísy. Mísu se salátem vložte na chvíli do lednice a vrhněte se na přípravu krutonů.

3. Bagetu nakrájejte na pravidelné kostičky a nejprve dejte do trouby orestovat, než začnou být krutony křupavé. Nezapomeňte použít pečicí papír. Nepečte je do příliš tmavé barvy.

Křupavé krutony vytáhněte z trouby. Na pánev s olivovým olejem vložte stroužky česneku, které nejprve v ruce zmáčkněte, tím se uvolní výrazná chuť česneku. Vložte na pánev spolu s krutony a restujte do mírně tmavé barvy.

4. Nyní se můžete vrhnout na zálivku. Do misky vložte najemno nastrouhaný sýr (parmazánového typu), žloutky, šťávu z citronu, dijonskou hořčici, olivový olej a balzamikový ocet. Do originálního receptu patří ančovičky, ale ty tentokrát vynecháváme. Vše v misce nejlépe ručním mixérem zamíchejte.

5. Salát se neobejde bez kuřecího masa, i když vám odborníci budou tvrdit, že do originálního Caesara nepatří. Maso budete grilovat na kontaktním grilu při teplotě 180 stupňů. Maso nakrájejte na tenké plátky, pokapejte olivovým olejem, osolte a přidejte čerstvě namletý pepř.

Grilujte 2 až 3 minuty z každé strany. Do hlubokého talíře vložte jednotlivé porce salátu, přidejte maso, posypejte krutony a nastrouhejte sýr.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama