Odpalované věnečky

Žloutkové věnečky patří mezi nejtradičnější a nejoblíbenější cukrárenské výrobky.

Příprava: 55 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 4 Kč

Suroviny na 20 kusů

Na těsto

– 5 lžic oleje

– 150 ml vody

– 125 g hladké mouky

– špetka soli

– 3 vejce

Na krém

– 300 ml mléka

– 1 vanilkový pudink

– 100 g moučkového cukru

– 250 ml 33% šlehačky

Postup

1. Do vroucí vody vsypte mouku a sůl. Hmotu chvíli převalujte vařečkou. Odstavte a do těsta zapracujte vejce.

2. Vychladlé těsto přesuňte do sáčku s hubičkou a stříkejte na plech věnečky. Pečte při 180 ºC asi 35 minut.

3. Do mléka vmíchejte pudink a cukr a uvařte pudink. Až vychladne, rozšlehejte ho se šlehačkou.

4. Věnečky rozřízněte a naplňte krémem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama