Opečené zlaťáky s dipem

Připravte se na to, že jich nikdy nebude dost! Možná raději rovnou připravte dvojitou dávku.

Ingredience: 10 středních brambor, 80 g másla, sladká paprika, drcený kmín, sůl, pepř

Dip: 300 g měkkého tvarohu, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky majolky, 1 lžička nasekané pažitky, špetka cukru, 2 špetky soli

Postup: Brambory dobře omyjte a nechte je okapat, pak je nakrájejte na kolečka, silná asi tak 2 až 3 mm. Rozložte je na plech vyložený papírem na pečení. Potřete je lehce rozpuštěným máslem, mírně osolte, můžete lehce zasypat mletou paprikou a drceným kmínem. Po patnácti minutách je otočte na druhou stranu a dopečte je.

Mezitím si připravte dip smícháním všech ingrediencí. Rozdělte ho do předem připravených skleniček a dejte do ledničky vychladit, pak už jen stačí naaranžovat a můžete podávat.

Pokud jsme udělali dipu více, dejte do skleniček místo zlaťáků na proužky nakrájené papriky, rozpůlenou mladou mrkvičku či stvoly řapíkatého celeru. Zeleninu pochopitelně můžete zvolit podle chuti. Hned budete mít dobrou zeleninovou svačinku, která osvěží po těžkém jídle..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...