Opilé kuře na pivní plechovce

Když kuře postavíte na plechovku s pivem, bude maso krásně šťavnaté a od rozpálené plechovky propečené i zevnitř.

Ingredience: 1 kuře (2,5 kg), 65 g mořské soli, 500 ml piva v plechu

Marináda: 2 špetky sušené cibule a česneku, 1 špetka směsi koření chilli con carne, 1 špetka mletého černého pepře

Postup: Očištěné kuře osolte, přikryjte mikrotenovou fólií a dejte na dvě hodiny do lednice. Ingredience na marinádu smíchejte dohromady v malé misce. Kuře zvenčí i zevnitř dobře opláchněte studenou vodou a osušte.

Pak ho celé potřete marinádou. Konce křidélek umístěte tak, aby byly za kuřecím hřbetem. Před grilováním nechte kuře stát v pokojové teplotě 20–30 minut.

Otevřete plechovku s pivem a polovinu vylejte. Do horní části plechovky udělejte dva otvory. Plechovku položte na pevnou podložku a kuře na ni postavte tak, že v něm zmizí. Kuře dejte na gril a umístěte ho tak, aby „stálo“ na svých nohách a plechovce jako na pomyslné trojnožce.

Kuře grilujte na nepřímém středním žáru 75–90 minut pod zavřeným krytem, dokud šťáva, která z něj uniká, nebude čirá. Kuře i s plechovkou (pozor, pivo v ní bude velice horké) pak opatrně sundejte z grilu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama