Opilé švestky v čokoládě

Suroviny:

200 g sušených vypeckovaných švestek

0,2 l rumu či maraskína

100 g mandlí

200 g hořké čokolády na vaření

ztužený tuk

Postup:

Švestky namočíme na dva dny v alkoholu. Mandle spaříme a oloupeme. Švestky necháme okapat, do každé vložíme jednu oloupanou mandli. Čokoládu nalámeme do menšího hrnce ponořeného do vodní lázně, přidáme kousek pokrmového tuku a mícháme, až se vše spojí.
V horké čokoládové hmotě pak obalujeme plněné švestky. Pak je klademe na alobal a dáme do lednice ztuhnout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...