Ořechovo-skořicový věnec

Famózní ořechový věnec, neboli kringel, polechtá vaše chuťové pohárky.

Příprava: 40 minut + kynutí

Náročnost: ***

Cena za porci: 6 Kč

Suroviny na 12 porcí

Na těsto

– 300 g hladké mouky

– 15 g droždí

– 1 lžíce krupicového cukru

– 120 ml vlažného mléka

– 30 g rozpuštěného másla

– 1 žloutek

– špetka soli

– pečicí papír

Na náplň

– 60 g másla

– 4 lžíce třtinového cukru

– 2 lžičky skořice

– 40 g mletých vlašských ořechů

Postup

1. Do mléka rozdrobte droždí a zasypte cukrem. Nechte vzejít kvásek. Do mísy robotu dejte mouku, žloutek, máslo, sůl a kvásek. Hákem vypracujte nelepivé těsto a nechte jej 40 minut kynout. Poté těsto rozválejte na plát.

2. Na náplň smíchejte rozpuštěné máslo, cukr, skořici a ořechy. Směsí potřete plát a poté jej srolujte. Roládu rozřízněte podélně na dva kusy. Oba kusy propleťte a stočte do věnce. Pečte při 180 ºC 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama