Moje chvilka pohody

Ořechovo-skořicový věnec

Famózní ořechový věnec, neboli kringel, polechtá vaše chuťové pohárky.

Příprava: 40 minut + kynutí

Náročnost: ***

Cena za porci: 6 Kč

Suroviny na 12 porcí

Na těsto

- 300 g hladké mouky

- 15 g droždí

- 1 lžíce krupicového cukru

- 120 ml vlažného mléka

- 30 g rozpuštěného másla

- 1 žloutek

- špetka soli

- pečicí papír

Na náplň

- 60 g másla

- 4 lžíce třtinového cukru

- 2 lžičky skořice

- 40 g mletých vlašských ořechů

Postup

1. Do mléka rozdrobte droždí a zasypte cukrem. Nechte vzejít kvásek. Do mísy robotu dejte mouku, žloutek, máslo, sůl a kvásek. Hákem vypracujte nelepivé těsto a nechte jej 40 minut kynout. Poté těsto rozválejte na plát.

2. Na náplň smíchejte rozpuštěné máslo, cukr, skořici a ořechy. Směsí potřete plát a poté jej srolujte. Roládu rozřízněte podélně na dva kusy. Oba kusy propleťte a stočte do věnce. Pečte při 180 ºC 25 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden