Ořechový dort bez mouky podle Ivy Janžurové

Také vás může zajímat ...

Postup:  Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s vanilkovým cukrem ušleháme do světlé pěny a zlehka do ní vmícháme střídavě sníh z bílků a mleté oříšky. Nakonec vmícháme kávu, kakao a špetku soli. Těsto nalijeme do vymazané kulaté dortové formy a upečeme v troubě vyhřáté na 140 °C.

Do změklého másla vmícháme uvařený pudink a jemně nasekané mandle a krém necháme lehce ztuhnout. Upečený vychladlý plát opatrně prokrojíme. Spodní díl položíme na rovný talíř, pokapeme ho hodně rumem a potřeme nejdříve domácí marmeládou a pak částí připraveného krému.

Položíme na něj druhý plát, opět ho hodně pokapeme rumem a potřeme druhou částí krému. Do té vmícháme kakao, nebo čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Vršek dortu pak ozdobíme podle fantazie čerstvým ovocem.

Pokud tento bezlepkový dort budete podávat dětem, s rumem se pochopitelně mírněte..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...