Moje sladké tajemství

Ořechy plněné krémem

Suroviny:  350 g hladké mouky  150 g cukru moučka  120 g vlašských ořechů  250 g másla  kakao (nemusí být) Krém:  100 g másla  100 g cukru moučka  40 g vlašských ořechů  kakao (nemusí být)

Postup:  Mouku a cukr prosejeme na vál.

Přisypeme namleté vlašské ořechy a přidáme na plátky nakrájené máslo. Pokud chceme, aby ořechy byly tmavé, přidáme dvě lžíce kvalitního kakaa. Špičkami prstů zpracujeme těsto do pomyslné drobenky a poté ho spojíme pomocí hrany dlaně.

 Vytvoříme kouli a zabalíme ji do 2 vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.  Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Těsto napěchujte do formiček na ořechy.

Nezapomeneme nechat prohlubeň na krém. Pečeme v troubě asi 8 minut. Hotové ještě zatepla vyklepneme z formiček, necháme zchladnout a plníme krémem. Jsou ihned měkké, tudíž je nemusíme nechávat odležet.  Máslo pokojové teploty mixujeme samotné, dokud nenabude na objemu.

Bude krásně nadýchané a světlé. Do másla pak přidáme cukr podle chuti a ořechy. Pokud máme světlé ořechy, hodí se tmavý krém. Přidáme tedy 4 lžíce kvalitního kakaa a promícháme, dokud nebude krém hezky zabarvený.

Krém naneseme pomocí nože do ořechů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden