Originál vídeňský řízek (Wiener Schnitzel)

Na tuhle rakouskou klasiku se do Vídně sjíždějí turisté z celého světa!

Potřebujete:

600 g telecí kýty, 600 g vepřového sádla (nebo přepuštěného másla ghí), 250 g hladké mouky, 250 g strouhanky, 2 vejce, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

  1. Telecí kýtu odblaníme a nařežeme na plátky. Jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Telecí řízek obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka, ale vejce neředíme mlékem jako při naší tradiční verzi řízku! Obal má pak trochu jinou konzistenci.
  3. Vídeňský řízek osmažíme na vepřovém sádle, známkou jeho pravosti je bublina mezi obalem a masem.
  4. Vídeňský řízek podáváme s řezem citronu a větvičkou petrželové nati. Typickou přílohou je bramborový salát s cibulí, ale bez majonézy. Jen s trochou octa, oleje, pepře a soli. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...