Originální kuřecí kung pao

Jiří Štěpnička si před třiceti lety koupil kuchařku originálních čínských receptů a vaří podle ní kung pao dodnes.

Ingredience: 600g kuřecích stehenních řízků, 4 sušené červené chilli papriček, můžete dát méně či více podle pálivosti, 125ml pražených nesolených arašídů, 3 až 5 cm čerstvého zázvoru, podle tloušťky, 2 až 3 stroužky česneku, oloupaného a na jemné plátky nakrájeného

Také vás může zajímat ...

Marináda: 1 bílek, 1 větší lžička kukuřičného škrobu, 1 lžíce sójové omáčky

Omáčka: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce čínského rýžového vína nebo japonského anebo suchého sherry vína, 1 lžička cukru, 1 lžička jablečného nebo vinného octa, 1 lžíce škrobu, 4 lžíce kuřecího vývaru, 1 lžíce sezamového oleje arašídový olej na smažení

Postup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do mísy, přidáme sójovou omáčku, škrob, mírně našlehaný bílek a vše dobře promícháme a necháme 30 minut marinovat.V misce smícháme všechny ingredience na omáčku a necháme propojit chutě. Přidáme papričky. Oloupeme zázvor a česnek a obě suroviny nakrájíme na tenké plátky. Osmažíme maso.

Osmažíme chilli papričky,přidáme zázvor, kuře a za stálého míchání přidáme omáčku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...