Ostrá krevetová polévka

Pikantní polévka s krevetami a rajčaty je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel.

Suroviny na 4 porce – 350 g čerstvých krevet – 800 g rajčat – 4 stroužky česneku – hrst čerstvého koriandru – 1 hřebíček – 6 kuliček pepře – 2 šalotky – 3 chilli papričky – 3 kuličky koriandru – 1 lžička ústřicové omáčky – 400 ml zeleninového vývaru – sůl – olej

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostky. Krevety očistěte a vyloupejte. Chilli papričky nakrájejte najemno. Šalotku a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Na pánvi nasucho opražte celý pepř, koriandr a hřebíček.

2. V mixéru promixujte rajčata a polovinu krevet. V hrnci na oleji zpěňte šalotku, česnek a chilli papričky. Přidejte rajčatovou směs, podlijte vývarem a vařte 25 až 30 minut.

3. Polévku přeceďte, prolisujte přes síto a přiveďte k varu. Ochuťte ústřicovou omáčkou a přisolte. Nakonec do polévky vložte zbylé krevety, krátce povařte a vmíchejte nasekaný koriandr.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...