Moje chvilka pohody

Ostrá krevetová polévka

Pikantní polévka s krevetami a rajčaty je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel.

Suroviny na 4 porce - 350 g čerstvých krevet - 800 g rajčat - 4 stroužky česneku - hrst čerstvého koriandru - 1 hřebíček - 6 kuliček pepře - 2 šalotky - 3 chilli papričky - 3 kuličky koriandru - 1 lžička ústřicové omáčky - 400 ml zeleninového vývaru - sůl - olej

Postup

1. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostky. Krevety očistěte a vyloupejte. Chilli papričky nakrájejte najemno. Šalotku a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Na pánvi nasucho opražte celý pepř, koriandr a hřebíček.

2. V mixéru promixujte rajčata a polovinu krevet. V hrnci na oleji zpěňte šalotku, česnek a chilli papričky. Přidejte rajčatovou směs, podlijte vývarem a vařte 25 až 30 minut.

3. Polévku přeceďte, prolisujte přes síto a přiveďte k varu. Ochuťte ústřicovou omáčkou a přisolte. Nakonec do polévky vložte zbylé krevety, krátce povařte a vmíchejte nasekaný koriandr.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden