Osvědčené recepty z rakytníku

Rakytník je úžasný jako prevence proti všem nemocem, které nás na podzim mohou potkat. Když budeme denně pít šťávu z rakytníku, každá infekce se nám vyhne.

Rakytníkový sirup

Asi 2,2 kg plodů rakytníku umeleme a přecedíme přes plátno. Získáme tak přibližně 1 l šťávy a tu opatrně ohřejeme. Roztok nesmí dosáhnout bodu varu. Poté do něj za stálého míchání vsypeme 1,5 kg cukru.

Můžeme přidat i 3 g kyseliny citronové. Trpělivě mícháme, dokud se směs úplně nerozpustí. Hotový sirup nalijeme do vyvařených lahví, velmi těsně uzavřeme a zátku ještě ponoříme do tekutého parafínu.

Džem za studena

Jedna lžička džemu, který si podle našeho návodu můžete vyrobit, pokryje vitamínovou dávku na celý den.

Plody prosypeme cukrem ve velké zavařovací sklenici. Střídáme vrstvu plodů a vrstvu cukru dokud sklenici téměř nenaplníme. Dobře uzavřeme,- necháme stát v teple 5 až 7 dnů a potom uložíme v temnu a chladu.

Rakytníkový čaj

2 lžíce bobulek zalijeme vodou a povaříme 5 min. Přecedíme a můžeme dosladit medem. Čaj si můžeme připravit i ze 2g omytých a nařezaných rakytníkových listů, které krátce povaříme ve vodě.

Denně užíváme maximálně 2 šálky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...