Můj čas na kafíčko

Ovocné kynuté knedlíky

Suroviny na 4 porce:

500 g polohrubé mouky

20 g droždí

1 lžička krupicového cukru

250 ml vlažného mléka

1 vejce špetka soli

300 g jahod

250 g nastrouhaného tvrdého tvarohu

100 g moučkového cukru

150 g másla

Postup:

Mouku prosejte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během 10 minut vzejde kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte v teple hodinu kynout. Těsto rozválejte na pomoučněném válu na centimetr silný plát a rádlem z něj vykrájejte čtverce 8×8 centimetrů.

Do každého zabalte jednu jahodu a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody. Knedlíky házejte do vroucí vody a vařte asi 8 minut, než vyplavou. Hotové je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky zůstaly nadýchané. Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden