Ovocné kynuté knedlíky

Suroviny na 4 porce:

500 g polohrubé mouky

Také vás může zajímat ...

20 g droždí

1 lžička krupicového cukru

250 ml vlažného mléka

1 vejce špetka soli

300 g jahod

250 g nastrouhaného tvrdého tvarohu

100 g moučkového cukru

150 g másla

Postup:

Mouku prosejte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během 10 minut vzejde kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte v teple hodinu kynout. Těsto rozválejte na pomoučněném válu na centimetr silný plát a rádlem z něj vykrájejte čtverce 8×8 centimetrů.

Do každého zabalte jednu jahodu a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody. Knedlíky házejte do vroucí vody a vařte asi 8 minut, než vyplavou. Hotové je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky zůstaly nadýchané. Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte.

Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...