Parádní plzeňská švestková merenda

Výborná teplá i za studena

Ještě jste o tomto pokrmu nikdy neslyšeli? Tak je jisté, že nepocházíte z Plzeňska.

Také vás může zajímat ...

Ingredience:

  • 1 kg švestek
  • 2 až 3 lžíce cukru
  • 750 ml vody
  • ½ lžičky skořice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

  • Vypeckujeme švestky, zalijeme je vodou, přidáme mletou skořici nebo kousek skořice vcelku, cukr a dáme vařit.
  • Do smetany přidáme lžíci mouky a rozšleháme, pak přidáme k vařícím se švestkám a necháme projít varem. V případě, že by byla moc kyselá, dosladíme cukrem.
  • Merenda je vynikající s bílým pečivem. Na Plzeňsku se tato podává s rozpeky, což jsou pečené placky z lehce přislazeného kynutého těsta.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...