Moje sladké tajemství

Paštika z kachních jater podle Oldřicha Navrátila

Suroviny:  100 g másla  sůl a pepř  1 cibule  3 stroužky česneku  500 g kachních jater  150 ml kvalitního červeného vína  hrst čerstvého tymiánu  hrst sušených brusinek  hrst špalíčků mandlí  tousty k podávání

Postup:

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme, a rozmačkaný česnek. Vložíme játra, která též lehce orestujeme a zalijeme je červeným vínem, které necháme téměř vypařit. Hotovou směs dáme do nádoby, přidáme tymián, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec přisypeme sušené brusinky a mandle.

Hotovou paštiku přendáme do misky, uhladíme a dáme na 3 hodiny do lednice.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden