Moje sladké tajemství

Paštika z kuřecích jater

Suroviny:  1,5 lžičky práškové želatiny  80 g rybízové džemu  40 g másla  2 stroužky česneku  2 cibulky  2 hrsti šalvějových lístků  8 bobkových listů  600 g kuřecích jater  125 ml portského  350 g studeného másla  sůl a pepř  opečené kousky chleba

Postup:  Práškovou želatinu nasypeme v mističce na 1 lžíci teplé vody a necháme ji 5 minut bobtnat.

Džem dáme do rendlíku, přivedeme k varu a vaříme půl minuty. Sejmeme z ohně, vmícháme želatinu a necháme ji rozpustit. Pak směs necháme 20 minut chladnout a nalijeme na dno lehce vymazané formy teriny o rozměrech 22 x 8 cm a dáme na 1–2 hodiny chladit.

 Máslo, česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy dáme do pánve a 2–3 minuty opékáme. Přidáme nasekaná játra a 30 sekund opékáme. Vlijeme portské a povaříme. Ze směsi vyjmeme listy a rozmixujeme ji se studeným máslem, solí a pepřem.

Směs protlačíme přes síto a navrstvíme na rybíz. Po 2 hodinách v chladu vyklepneme z formy a podáváme s toustem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden